ProstorPodel: KEC i Beogradski orkestra mladih

ProstorPodel: KEC i  Beogradski orkestra mladih
Teško je biti mlad muzičar u Beogradu. Želite da podelite svoje umetničko stvaralaštvo sa publikom, ali nemate dovoljno mesta da vežbate za nastup pred publikom. Možete ponekad naći mesta na fakultetu, zamoliti neku muzičku školu da vam iznajmi njihovu koncertnu salu, a možda i da vežbate kod kuće ako imate najdivnije komšije na svetu. Mada, ko ima dovoljno velik stan da se u njega može smestiti čitav orkestar. Problem koji smo naveli, imao je Beogradski orkestar mladih.

   

Kada smo mi, iz KEC-a, čuli za njihovu situaciju, pozvali smo Popović Vuka Volkova i njegove prijatelje iz Beogradskog orkestra mladih, da vežbaju za njihove koncerte u našem prostoru. Kada korisnici KEC-a odu kući, muzičari dolaze i vežbaju. Posle nekoliko meseci takvog dogovora, odlučili smo se da je vreme da se obe strane sretnu i upoznaju.

   

28. februara, korisnici KEC-a su izveli novu predstavu sa glumom, igrom, šalama i originalnim pesmama svojih mladih pesnika, za naše prijatelje muzičare, roditelje i prijatelje KEC-a. Posle naše predstave, Beogradski orkestar mladih je izveo divan koncert za nas (Sibelijus, Vivaldi i Bartok) i naše goste.

   

To popodne je bilo puno divne muzike, odlične glume, radosnih osmeha i novih prijateljstava. Želimo sve najbolje u karijeri našim mladim muzičarima i nadamo se da će oni opet prirediti muzičko popodne za nas. Saradnja KEC-a i Beogradskog orkestra mladih je još jedan primer naše posvećenosti u nalaženju kreativnih načina za postizanje inkluzivnog društva.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *